Jak chaga pomáhá při zdravém a bezpečném opalování?

IMG_0645_m3

 Hezky opálená a přitom svěží pokožka je známkou zdraví a hojnosti. Tolik žádané opálení v pokožce způsobuje barvivo melanin, které ji chrání proti poškození světlem. Čím snědší pleť, tím více melaninu je v jejích buňkách obsaženo. A právě tento přírodní pigment se ve vysoké koncentraci nachází v houbě chaga, jejíž extrakt je považován za jeden z nejlepších zdrojů melaninu pro lidské tělo.

  

Co je melanin?

Souhrnným názvem melanin jsou označovány polymerní pigmenty, které dávají kůži, vlasům a oční duhovce jejich zabarvení. Množství a koncentrace melaninových pigmentů v kůži určuje její odstín a reakci na sluneční záření. Lidé se světlou pletí mají nižší koncentraci melaninu, zatímco tmavá pokožka obsahuje vysoké množství tohoto pigmentu.

Melanin v těle vzniká přeměnou aminokyseliny tyrosinu ve specializovaných buňkách, nazývaných melanocyty, a síla jeho účinku závisí na množství takto vytvořeného melaninu.

  

Co ovlivňuje produkci melaninu?

Tvorbu melaninu v těle ovlivňuje celá řada faktorů vnějších i vnitřních. Pokles produkce melaninu je nejčastěji podmíněný stárnutím, ovšem genetické předpoklady a působení prostředí, v němž žijeme, množství slunečního záření, jemuž jsme vystaveni, toxická zátěž a další faktory, které působí na schopnost těla udržet optimální úroveň melaninu. Bez ohledu na to, jaká je vaše individuální situace, extrakt chagy pomůže tělu snáze udržovat zdravou hladinu melaninu pro váš organismus.

Je tedy nasnadě, že užíváním extraktu chagy získá tělo dostatek potřebného melaninu, pokožka se při opalování snáze a rovnoměrně zbarví dohněda a my budeme vypadat zdravě a přitažlivěji. Melanin, jehož jedinečným zdrojem houba chaga bezesporu je, má však pro lidské tělo mnohem hlubší význam než tento na povrchu dobře viditelný kosmetický efekt.

  

Jaké jsou benefity dostatečného množství melaninu v lidském organismu?

  • Zvýšená ochrana organismu před škodlivým UV zářením
  • Zpomaluje proces stárnutí kůže
  • Snižuje riziko rakoviny kůže
  • Silný antioxidační účinek
  • Podporuje plodnost
  • Pomáhá udržovat správnou hladinu kyseliny listové v těle
  • Podporuje mnohé metabolické procesy
  • Pomáhá v prevenci vážných neurologických onemocnění, především vrozených defektů.
  • Omezuje vypadávání a lámání vlasů

Extrakt chagy je snadno dostupný a efektivní přírodní potravinový zdroj melaninu, který má silné antioxidační účinky a navíc podporuje tělesné metabolické procesy díky rozsáhlému komplexu dalších biologicky aktivních látek.

 IMG_1110_c

 

Zpět do obchodu